Coaching bij ontwikkel- en verandervragen

Sinds 2006 coach ik, Erik Visser (de verandervakman achter Vièri), veelal professionals en leidinggevenden bij 3 soorten ontwikkel & verandervragen


1. Mensen zonder expliciete ontwikkelvraag, maar met behoefte aan sparring

 

Wat is het?

Dit betreft vaak mensen in posities die regelmatig onder hoge druk staan of lastige besluiten moeten nemen. Dat zijn vaak leidinggevende posities, maar dat hoeft niet persé. 

 

De coaching heeft meestal het karakter van 'sparren'. Dit werkt verfrissend en geeft ruimte om de uitdagingen aan te gaan.

Hoe gaan we te werk?

Om de 5 à 6 weken vind een gesprek of -wandeling plaats, vanuit een open startvraag als  "Waar wil je het vandaag over hebben"?  Ik luister aandachtig en stelt vragen vanuit mijn waarneming. 

 

Tussendoor doen we een reflectieoefening of experimenteren we met gedrag.  Het traject stopt als er geen behoefte meer is. 


2. Mensen op zoek naar meer energie, zingeving en geluk in hun werk en leven

 

Wat is het?

Dit zijn mensen die ergens in vastlopen of verlangen naar een betekenisvoller leven. Vaak komen zij met een vraag als: 'Hoe krijg ik weer energie' of 'Wat wil ik met mijn leven'?

 

De coaching gaat dan meestal dieper in op de identiteit van de persoon in kwestie. Er moet worden schoongemaakt om weer helder te zien. 

 

Hoe gaan we te werk?

De realiteit is vaak dat we eerst stilstaan en uitpluizen waar afscheid van te nemen is. Zo wordt mogelijk om betekenis te geven aan hoe er weer flow in werk en leven kan ontstaan. 

 

Na een intake ontwerp ik een programma op maat van 4 tot 6 gesprekken. Tussendoor krijgt de coachee oefeningen van mij,


3. Mensen die willen groeien in hun persoonlijke effectiviteit of leiderschap

 

Wat is het?

Dit kunnen zowel leidinggevenden als professionals zijn die effectiever willen worden in de wijze waarop zij invloed uitoefenen op hun omgeving.

 

De coaching heeft vaak betrekking op het ontwikkelen van specifieke leiderschaps- en communicatievaardigheden. 

Hoe gaan we te werk?

De coaching is gericht op het vergroten van het bewustzijn van 'ik' in relatie met 'de ander' en 'de omgeving'. We 'trainen' één op één vaardigheden en/of brengen de coaching naar de werkpraktijk, waarbij ik fungeer als 'fly on the wall'.

 

Na een intake ontwerp ik een programma op maat van 3 à 4 gesprekken. Tussendoor krijgt de coachee van mij praktijkoefeningen en vind er eventueel coaching on the job plaats. 


Herken jij je in 1 van bovenstaande ontwikkelvragen?

  • Het aangaan van een coachingstraject is een hele stap, dat besef ik goed.
  • We moeten beiden het idee hebben dat ik voor je van betekenis kan zijn.
  • Om die reden bereken ik geen kosten voor de intake.
  • Je kunt een afspraak maken door mij te contacten via:   

        erik@vieri.nl 

       0629404926